Rozhledny 2002 - Děd u Berouna

22.06.2002 22:00

Rozhledny 2002 - Děd u Berouna, rozhledna č.3

 

Když jsem před časem půjčil Krtkovi Kbely „Výzvu na kanále“, prohodil: „Nechceš jet na Rozhledny?“ Ani jsem dlouho nepřemýšlel a samozřejmě jsem souhlasil. Následoval kontrolní výjezd na poněkud bližší rozhlednu, kterou jsme objevili ve „Výzvě“, Mandava. Po zhruba hodinové prohlídce okolí, přemýšlení, koumání a dumání, kam připevnit anténu, kde zaparkovat auta, jsme se vydali k domovu. Asi 10 min. po příjezdu domů, Krtek otevřel webové stránky HTTP://CB.KKP.CZ a zjistil, že onu rozhlednu již dávno obsadil kolega Žán Braník (Jsme zoufalci co? ). Ze strachu z podobného omylu jsem zavolal Karla Háje, který mě přesměroval na Bohouše Lípa. A už následovalo rychlé předávání informací. Vypadalo to, že toto QTH je ještě neobsazené. Vzal jsem auto a vyjel s Krtkem na další kontrolní výlet. Po prudkém stoupání autem a 2,5 km výšlapu jsme dorazili k nádherné rozhledně 12m vysoké z roku 1893.

Zkontrolovali jsme, zda vyhovuje po technické stránce a potvrdili zájem o Děd. A protože ten den posílal Bohouš data do „Výzvy“ obvolávali jsme zbytek naší party z 26. Nakonec jsme dali dohromady tu nejpočetnější posádku Rozhleden ve složení:

zleva: Krtek Kbely, David Boleslav, Míra Líbeznice, Martin Neratovice, Martin Počernice, Snoopy Kbely a Roman Letňany

Při přípravných debatách na pásmu jsme se setkali s názory od skalních „CBařů“, kteří nás varovali, že jsme zvolili dost špatné QTH a doslova i s rčením, že tam pobereme ho..o Nenechali jsme se zastrašit a ani znechutit a v sobotu 22. 6. po obědě jsme vyrazili na Děd 492 m.n.m. v lokátoru JN79AX a dobře jsme udělali. Avšak posuďte sami.

Po příjezdu na místo -chtěl bych moc poděkovat organizaci Městské lesy Beroun za umožnění průjezdu našich dvou expedičních vozidel, neúnavné Felicie a vypůjčeného Peugeot Partnera, přímo k rozhledně - jsme začali s montáží cca 5 m vysokého stožáru, na kterém trůnila šestnácti radiálová 5/8 Sirtel. Na druhý konec kabelu jsme připojili GIANTa. Tato kombinace se určitě vyplatila.

Celá akce byla prostě super. Perfektně zorganizovaná a všichni jsme si jí náramně užili. Nezbývá mi než vám všem účastníkům a pořadatelům za celý CH 26 ADVENTURE TEAM moc poděkovat za zážitek, který si budeme určitě pamatovat nejméně do příštího ročníku!

 

Celý tento článek (za přispění svého uměleckého střeva) sepsal Snoopy Kbely

 
 

Diskusní téma: Rozhledny 2002

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Kontakt

CH26 Adventure Team ch26at@seznam.cz